Van Lanzarote naar Grand Canaria. - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu Van Lanzarote naar Grand Canaria. - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu

Van Lanzarote naar Grand Canaria.

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

29 September 2005 | Spanje, Madrid

De laatste keer dat we verslag deden meldde Wout dat we aangekomen waren in Puerto Calero op Lanzerote. Na Ger’s vertrek zijn we daar nog een paar dagen gebleven en vervolgens zijn we naar Puerto Rubicon (vlak bij Playa Blanca aan de zuidkust van Lanzerote) gevaren. Dat was maar een klein stukje maar we vonden het leuk om ook nog een andere haven daar in de buurt te bezoeken.

Rubicon is een prachtige moderne haven met alle mogelijke faciliteiten en een keur aan kleine restaurantjes rond de havenkom. We hebben ons vermaakt door regelmatig een dagje of een paar uur uit te varen in de omgeving. Onder andere hebben we een tochtje gemaakt naar Isla de Lobos een paar mijl ten noorden van Fuerta Ventura. Daar zijn we voor anker gegaan om te zwemmen en snorkelen.

In Playa Blanca vond ik bij een van de hotels een pas aangelegd 9-holes par 3 baantje (golf!) en ik heb daar op een ochtend 2 x 9 holes gelopen. (Dat viel niet mee, zal goed moeten trainen als ik straks weer thuis ben!)

Vrijdag 23 september zijn we vertrokken naar Grand Canaria. Alle havens op Grand Canaria zijn overvol en we moesten dus van te voren een ligplaats bespreken. Alleen in Puerto de Mogan bleek nog plaats voor een beperkte periode. De tocht naar Puerto de Mogan verliep voorspoedig en na ongeveer 20 uur varen kwamen we daar aan. Bij de aanloop van Gran Canaria kwamen we in de “wind acceleratiezone” en nam de wind tijdelijk toe van ca.20 knopen tot ruim 40! Een speciale ervaring, ook omdat na een half uurtje de wind en de zeegang plotseling afnamen tot ongeveer nul!

Puerto de Mogan is een leuk maar wel ontzettend toeristisch plaatsje aan de zuid-westkust van het Grand Canaria.

Zodra we aankwamen hebben we, zoals we dat hadden afgesproken, contact opgenomen met Maps en Fred, die in Tauro, hier 15 minuten rijden vandaan, wonen. Op zondag avond hebben we gezelllig hier in Mogan met ze gegeten.

Inmiddels hebben Wout en ik besloten dat we voor een paar weken terug gaan naar Nederland. Maandag hebben we een auto gehuurd en zijn de hele kust langs gereden op zoek naar een haven waar we de Kvinna voor wat langere tijd veilig kunnen ‘stallen’. Zo’n plek hebben we gevonden en we varen daar morgen (vrijdag) naar toe.

Dinsdag hebben Maps en Fred ons meegenomen op een prachtige tocht door het binnenland. Grand Canaria is onvoorstelbaar mooi en heeft veel meer te bieden dan stranden en rijen hotels met toeristen zoals de meesten van ons het eiland kennen. Het uitstapje eindigde in Las Palmas waar we de oude stad nog hebben bekeken. Na wat winkelen bij El Corte Inglés hebben we nog heerlijk gegeten in een prachtig visrestaurantje. Bedankt Maps en Fred voor de gezellige dag! We hebben ontzettend genoten!

De komende dagen zullen we nog veel zonnen, zwemmen en snorkelen en we gaan ook nog wat klusjes doen aan het schip. Daarna vliegen we op 5 oktober terug naar Nederland. Zodra we weer aan boord zijn melden we ons weer om verslag te doen van de volgende etappe.

Tot zover voor nu en groet van

Wout en Jos.

• 29 September 2005 - 21:10

Mirjam:

Lieve jongens, goede vaart en behouden thuiskomst (voor even?) in oktober!
    Prachtige fotos ik geniet met jullie mee! Mirjam

• 30 September 2005 - 07:49

Yvonne BJ:

ziet er weer ongezellig uit. Goeie reis terug.
    CY

• 01 Oktober 2005 - 10:09

Wim:

Bedankt voor het bericht en goede reis naar huis.
    Groet, vanuit een warm en zonnig Spanje/Denia

• 01 Oktober 2005 - 17:32

Ed & Mar:

Alle berichten zijn goed doorgekomen. Geen bijzonderheden in Barneveld, anders dat Sanne gisteren haar inboedel heeft opgeslagen op de Wildenborg i.v.m. haar studie. Alles gaat naar wens. Jos, laat even weten hoelaat je aankomt of of je vervoer nodig hebt. Goede vaart verder.

• 03 November 2005 - 20:32

Bouke En Carin:

Wat een leuke site.
    Wij hebben zelf dit jaar een Beneteau 393 gekocht.
    Willen ook een grote reis met haar maken.
    We volgen vanaf nu absoluut jullie reis. Mochten er nog mensen zijn die met ons mee willen zeielen op het IJsselmeer en later verder dan kan dat door ons te mailen naar windlover_61@hotmail.com.
    Heel veel fijne en veilige mijlen toegewenst.

• 12 November 2005 - 12:01

Erik Rachel En Noa:

Heeeel veel zeilplezier en een behoude vaart natuurlijk!!!!

• 13 November 2005 - 19:40

Vera:

Koos en de andere mannen!

Hele goede vaart! Doe voorzichtig en tot snel weer! Bedankt voor de gezelligheid op Gran Canaria Oom :)

Dikke Zoen Veer xxx