Horta (Faial-Azoren) - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu Horta (Faial-Azoren) - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu

Horta (Faial-Azoren)

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

08 Juni 2006 | Portugal, Lissabon

Op zondag 28 mei is Annemiek aan boord gekomen. Annemiek zal de laatste etappe naar Medemblik met ons mee varen.

We hebben een nuttige maar ook heel leuke week doorgebracht op het eiland Faial en daarna hebben we een week extra hier moeten doorbrengen omdat de weersomstandigheden niet goed genoeg waren om uit te varen.

Alle reparaties aan het schip zijn gedaan. De voorstag zit weer als van ouds. De gebroken vallen zijn gerepareerd.

We hebben gefietst, gescootered en met de auto over het eiland gereden en een goede indruk gekregen. Faial is een prachtig eiland! Huub en Jos zijn ook nog met het pontje over gevaren naar het naburige eiland Pico om daar een middag rond te toeren en het walvismuseum te bezoeken.

We hebben heel veel schepen (en hun bemanning) die we al eerder tijdens onze reis tegenkwamen ook hier weer ontmoet en dat is natuurlijk erg leuk. De avonden hebben we veelal doorgebracht bij het beroemde Café Sport, waar de oceaanzeilers uit de hele wereld elkaar ontmoeten.

Hier in Horta is het traditie om het visitekaartje van het schip achter te laten in de vorm van een schildering op de kade. Uiteraard hebben ook wij deze traditie hoog gehouden (zie de foto’s).

We zijn klaar om te vertrekken en hadden het plan om zaterdag (3 juni) te gaan maar de weersomstandigheden hebben ons moeten doen besluiten wat langer hier te blijven. Maar nu is het zo ver en we varen morgen (vrijdag 9 juni) in de loop van de ochtend uit. Als alles goed loopt en het weer meezit varen we non-stop naar Medemblik, waar we dan zo ergens tussen 20 en 30 juni zullen aankomen. Als het weer minder is en we moeten besluiten ergens in Zuid Engeland of elders nog binnen te lopen dan kan dat natuurlijk ook wat later worden. Een of twee dagen van te voren zullen we jullie via dit weblog onze (min of meer) exacte aankomsttijd in Medemblik laten weten. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om ons dan binnen te zwaaien!!

Nog wat foto’s van de afgelopen weken en tot weerziens in Nederland.

Groet,

Annemiek, Wout, Huub & Jos.

• 09 Juni 2006 - 08:01

Mark:

Fantastische verhalen hebben wij ontvangen van jullie het afgelopen jaar! Heel veel dank daarvoor, waanzinnig. Heel veerl succews en sterkte de laatste etappe! Doe voorzichtig! maar geniet en heb vooral veel plezier met elkaar.
    Gr. mark

• 11 Juni 2006 - 21:15

Lilian En Hendrik Voorveld.:

Goedenavond/morgen zeezeilers
    Leuk om dit bericht nog even te krijgen.
    Staan op het punt om naar Spanje te gaan en zijn 20 juni weer terug, want op 21 juni zitten wij bij Holland-Argentina
    Op 26 juni a.s. vertrekken wij opnieuw naar de Caribbean, echter niet per Kvinna maar per KLM
    Goede vaart voor het laatste stukje en behouden thuiskomst
    groeten