De Kaapverdische eilanden
Door: Wout
Blijf op de hoogte en volg Jos
30 November 2005 | Kaap Verdië, Mindelo
We zijn hier 27 november aangekomen na een goede ,maar langzame overtocht van Gran Canaria. De eerst twee dagen hadden we de wind pal tegen en daarna een paar dagen met te weinig wind om te zeilen. We hebben regelmatig de motor aangehad en veel gezeild met lage snelheid. Al met al hebben we er 8 dagen overgedaan. Om niet al te laat op de Carieb aan te komen blijven we hier dus wat korter.
Gisteren zijn we met een huurtaxi het gehele eiland rondgereden. Werkelijk fascinerend, zowel het natuurschoon als de bevolking. Het eiland zelf lijkt erg op de Canarische eilanden met veel bergen van vulkanische oorsprong. De bevolking is afrikaans met een duidelijke Portugese koloniale historie. Erg kleurrijk. We hebben een “contract” met Toni, de boatboy, dat hij op onze boot en het rubberbootje past als wij er niet zijn. Dat is nodig want hier is het “lock it or loose it”.
We gaan nu nog wat water en diesel inslaan en nog wat ander proviand en dan gaan we naar de overkant. We rekenen op minstens 16-20 dagen dus het duurt nog wel even voor we opnieuw iets kunnen laten horen.
Groet
Jos, Koos en Wout
30 November 2005 - 14:22
Wim & Marianne:
Veilige vaardagen naar de overkant en bedankt voor het bericht. -
30 November 2005 - 15:54
Marijke:
He Broertje Koos,
Nog van harte gefeliciteerd met Toos haar verjaardag. Gelukkig hebben jullie een goede vaart gehad tot nog toe.
Geniet van de volgende overtocht. Ik geniet op afstand mee! -
30 November 2005 - 16:00
Ma Righarts:
Bedankt voor je telefoontje, ik was er erg blij mee!!
Goeie reis!! -
30 November 2005 - 16:34
Marga En Ed:
Jongens,
Veel succes en een goede oversteek. Geniet en maak geen brokken. Hier verder geen bijzonderheden. Alles in de hand. -
30 November 2005 - 19:01
Annemieke En Rob:
hopenlijk gaat de grote overtocht voorspoedig.
Geniet, veel plezier en tot horens.
P.S. Dinsdag 6/12 krijgt Rob eindelijk zijn trophee overhandigd. -
30 November 2005 - 20:33
Bart:
Fijn dit bericht van jullie te ontvangen. Goede vaart. Hier gaat alles naar wens. Pas op voor zwarte piet. Groet, namens Jo en kids. -
30 November 2005 - 21:46
Mirjam:
Lieve Jos en vrienden... op naar de overkant! Fijn om jullie zo te kunnen volgen. Goede vaart en goed genieten; 'k hoop over 'n kleine 3 weken jullie avonturen verder te lezen. 't Is net een spannend boek! -
01 December 2005 - 08:01
Mark, Eline & Kids:
Wat een belevenis!! De foto's zijn prachtig. Stoer hoor, Wout, die baard!! Goede reis verder! -
02 December 2005 - 13:36
Linda & Oli:
wat ziet dit er allemaal geweldig mooi uit. En allen al zo lekker bruin... Ik ben blij dat de oversteek goed is gegaan ondank een beetje vertraging. Pap, ik stuur je snel weer mijn laaste verslag van Brazilie pap. Ik ben nu weer in een wit Risoul. XXX -
02 December 2005 - 17:20
Ruud En Winny:
Net te laat om jullie nog een goede vaart te wensen. Maar toch veel succes en behouden vaart en vergeet niet om Marigot Bay aan te doen. Je waant je in de 7e hemel.
Heb er zelf 16 dagen overgedaan, jullie moeten sneller kunnen. Veel plezier en groeten -
06 December 2005 - 11:27
Wim Righarts:
Hoi Koos (Bart en Jos)
De foto's geven een prachtige vakantie weer. Alleen al dat water om die boot en zoveel dagen varen naar de kust! We gaan gewoon weer de wintersport boeken met de beide benen op de grond. Geniet er van!
Groetjes ook van Lidy
Wim -
06 December 2005 - 16:34
Veer:
Hey Oom!
Ik hoop dat alles goed met jullie gaat! Supermooie foto's en ja...Wij houden je nauwkeurig in de gaten :)
KUS Veer xxx -
06 December 2005 - 17:50
Selma:
Hey Koos!!
Hele mooie foto's. Ziet er geweldig uit. Ik hoop dat het verder goed met jullie gaat. Veel plezier nog! -
08 December 2005 - 13:03
Ruud:
Ha die Koos (en Jos en Wout natuurlijk!) Zijn jullie elkaar al zat na zoveel dagen op zee? ;) Het is vast hartstikke gaaf! Aan de foto's te zien in ieder geval zeker! Veel succes en vooral veel plezier nog! Groetjes van neef Ruud! -
09 December 2005 - 21:41
Egenolf:
Hallo Wout,
Ik vond je site via Ruud. Morgen (10 dec) Heerendag in Makkum, dat is wel ver van je bed.. maar het wordt erg leuk met Gerard Dijkstra c.s.
Ben kaarten van Spitsbergen en IJsland aan het scannen. Veel groeten Egenolf -
12 December 2005 - 15:01
Peter En Paula:
Hoi mannen,
We volgen jullie op de website. We zitten zelf ook op hete kolen om te vertrekken. Eerst gaat mijn jongste dochter trouwen half april en dan willen we weg. Wees maar blij met een door en door getest schip. Bij ons moet nog steeds van alles in orde gemaakt worden.
Goede vaart en goed aankomst.
Peter en Paula -
13 December 2005 - 12:35
Beppy& Bert:
beste koos,jos&wout 141205
Hopelijk hebben jullie een behouden vaart en een nog betere thuiskomst gehad,als jullie dit bericht lezen.
We wensen jullie proficiat
met deze enorme zeiltocht
en prettige kerstdagen en
een fantastisch nieuwjaar.
een bewondere groet
zevenaar beppy & bert -
14 December 2005 - 10:48
Paul Siteur:
Heeee Kobus - behalve intens genieten ..zorg je ook beetje voor je veiligheid en gezondheid?????
hartelijke groet - Paul -
15 December 2005 - 09:53
Jeep En Petra:
Van Toos hoorde ik dat jullie al aangekomen zijn en dat alles heel snel en goed gegaan is. Gefeliciteerd mannen! Wij zijn zeer benieuwd naar het komende verslag.
Allemaal groeten en veel plezier gewenst in de Carieb, Jeep