St. Maarten deel 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu St. Maarten deel 2 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jos Koevoets - WaarBenJij.nu

St. Maarten deel 2

Door: Wout

Blijf op de hoogte en volg Jos

13 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Op 21 februari hebben we Laura , dochter van Wout, en Hanneke, vriendin van Jos, van het vliegveld opgehaald.
Het plan is om samen naar het nabij gelegen Anguila te varen en daarna in Simpsonbay voor anker te gaan. Vandaaruit kan ik dan Jos en Hanneke naar hun vakantiehotel brengen met het rubberbootje, en daarna gaan Laura en ik een paar daagjes varen. Helaas hebben we Anguila niet gehaald. Zoals wel vaker voorkomt hier, staan er soms behoorlijke golven en dat in combinatie met weinig wind , dan kom je gewoon niet vooruit. Halverwege zijn we dus maar omgedraaid en zijn bij een mooi strandje voor anker gegaan om wat te zwemmen en te snorkelen.
Terwijl Hanneke en Jos een weekje vakantie vierden vanuit hun hotel op Maho Beach zijn Laura en ik naar een paar andere plaatsen langs de kust van St Maarten gevaren. Het was erg gezellig met z’n tweetjes; dan kun je weer eens rustig bijpraten, eens lekker gaan eten en verder gewoon rustig zeilen, zwemmen , snorkelen en de plaatsjes zoals Philipsburg bekijken.

De laatste dag zijn we met z’n vieren in een auto rond het eiland gereden; naar het leuke dorpje Grand Case met een prachtig strand, het “plantagehuis” en de zoologische tuin bekeken, etc. Kijk maar eens naar de foto’s!
We zijn hier ook getuige geweest van het carnaval. Dat is hier een waar volksfeest. Op een inwoner aantal van ca. 40.000 mensen werd er een optocht gemaakt waar geen einde aan leek te komen en met een enorme fantasie en kleurenpracht. Zie de foto’s. Wat we helaas niet kunnen laten zien is de enorme herrie die erbij wordt gemaakt.

Daarna kwamen Jos en Hanneke weer terug aan boord en ging Laura weer naar huis. Laura kon helaas maar een weekje blijven en dat is eigenlijk wel wat kort om zoveel indrukken, het warme klimaat en de lange reis te verwerken. Maar ze heeft het uitstekend naar haar zin gehad en is uitgerust en gebruind weer naar huis gegaan.

Met Jos en Hanneke aan boord is de Kvinna naar St. Eustatius en St. Barth gevaren.
St. Eustatius is veel primitiever gebleven dan b.v. St. Maarten. Het is erg klein en het toerisme is niet ontwikkeld. Met een gids erbij zijn we ook hier het eiland rondgereden om alle interessante zaken te bekijken, zoals Fort Oranje. Dit soort eilandjes waren vroeger een grote vesting. Op St Eustatius waren bevoorbeeld 19 forten! Daar is niet veel meer van over; behalve dus Fort Oranje, wat het belangrijkste fort was, hebben we ook nog fort De Windt gezien.

Daarna zijn we op St. Barth geweest. Dit is een van de meest luxe eilanden; een waar oord voor rijken en superrijken. De megajachten liggen hier met tientallen afgemeerd. Wij hadden een beetje een feestdag want Hanneke was jarig en trakteerde op een erg leuk etentje.
De andere dag zijn we in een baai gaan liggen. Dit was waarschijnlijk de mooiste baai die we tot nu toe gezien hebben. Een rustige plaats met kristal helder water en snorkelplaatsen met veel vissen, grote schildpadden en veel koraal. We hebben ons daar erg goed vermaakt en uren in het water gelegen.
Daarna via de zuidkant van St Maarten weer terug naar Marigot, waar we nu weer in marina Fort Louis liggen.
Hanneke is 9 maart weer naar huis gevlogen, gebruind en tevreden, en wij gaan een paar dagen wat werkjes aan de boot doen. Daarna komt Jeep aan boord en het plan is om dan naar de Virgin Islands te varen. Dat is een groep van ca. 50 eilanden en eilandjes die ca. 90 Nm naar het Noordwesten ligt.

Daarover de volgende keer,

Groet,
Jos & Wout

• 13 Maart 2006 - 16:47

Hanneke:

Het zeilen was voor mij een groot avontuur. Heb het heel leuk en gezellig gehad. Bedankt jongens.

• 13 Maart 2006 - 18:35

Paola:

Hallo Jos,
    Volgens mij vermaak jij je prima daar zo te zien.
    Geniet maar heerlijk daar want hier in Nederland is het nog ijskoud.
    Ik wil je graag feliciteren met je verjaardag de 14de en nog vele gezonde jaren ook namens Dokke en Dennis.
    Veel plezier nog met je reisgenoten en tot over een paar maanden. Ik heb contact gehad met je zus dus alles is geregeld.
    Groetjes van Paola

• 13 Maart 2006 - 20:28

Anneke En Willem Nijman:

Bedankt weer voor jullie up-date, ziet er allemaal prachtig uit.
    Jos, gefeliciteerd met je verjaardag morgen! Wij zitten nu in Frankrijk, maar gaan morgen weer naar huis. Groeten Anneke en Willem.

• 13 Maart 2006 - 21:01

Jeep:

Door Koos getopt dat er een nieuw verslag was. Het ziet er weer prachtig uit. Ik zie jullie binnen een etmaat, tot zo!!

• 13 Maart 2006 - 22:49

Mirjam:

Lieve Jos, van harte gefeliciteerd! Ik wens je 'n heel bijzondere verjaardag toe, maar dat kan niet missen denk ik nu ik weer zo'n prachtige reeks fotos van jullie heb gezien! Groeten voor jullie alle-twee en vier het leven uitbundig morgen!

• 14 Maart 2006 - 08:27

Cleo:

Ha Jos! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag in verre streken. Ziet eruit alsof het niet anders dan een prachtverjaardag kan zijn. Vooral als je erbij bedenkt dat het hier zo rond het vriespunt is:)
    Liefs,
    Cleo

• 14 Maart 2006 - 11:32

Annemieke En Rob:

Hoi Jos, van harte gefeliciteerd met je verjaarsdag. Het moet een feest zijn om je verjaardag op zo'n mooie boot c.q. omgeving te vieren. We zijn stinkend jaloers. Heel veel plezier. groeten aan Wout.

• 14 Maart 2006 - 12:28

Loet En Yvonne:

Jos, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Goeie reis en groet

Loet

• 14 Maart 2006 - 16:08

Marianne:

Mooie foto's ben jaloers op jullie,weet je hoe kuod het hier is.Elke morgen weer ruiten krabben.Veel vaarplezier en nog een mooie tocht groetjes ook van Henrike

• 14 Maart 2006 - 16:12

Fam. Bouderij:

Hoi, oom Jos! HEEL hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag en nog een hele goede reis!! Tot gauw! Groetjes van ons!

• 14 Maart 2006 - 20:32

Willy Koevoets:

gefeliciteerd jos.
    wat een mooie foto's en reisverhalen weer.
    en wat zien hanneke en jij
    heerlijk bruin.die blauwe water en lucht,wat een verschil nu met nederland
    veel plezier,ik drink nu een wijntje,proost op je verjaardag!!!!

• 14 Maart 2006 - 21:31

Marga:

Lieve Jos,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Heb zojuist Hanneke gesproken en haar enthousiaste verhalen gehoord. Ik wens je, ook namens Ed, nog een gezellige verjaardag/avond toe. Voor Wout, Jeep en jij nog heel veel mooie gezellige tochten en behouden vaart!

• 14 Maart 2006 - 21:50

Xander & Astrid:

Lieve oom Jos,

Een mooiere verjaardag kan je niet hebben in de Caribean !!! Gefeliciteerd & geniet nog lekker van de reis. Dikke zoen, Astrid (ook namens Xander & de kids naturlijk)

• 15 Maart 2006 - 01:58

Herman Korthout:

t.a.v. Jos

Beste Jos,

ThanX dat jullie zo goed voor Hanneke hebben gezorgd. Ze is inmiddels weer een beetje in het koude, Nederlandse ritme gekomen. Ik hoorde van haar dat ze enorm genoten heeft. Blijkbaar heeft een sterk gestel daar ze niet zeeziek geworden is. Ik heb echter ook begrepen dat ze de komende tijd moeite zal houden met koken op een stabiel fornuis waar de pannen gewoon recht op blijven staan. Behouden vaart,

vrgr herman

• 06 April 2006 - 18:05

Jeep:

Samen met Wout en Jos heb ik een onvergetelijke mooie tocht gemaakt naar de Virgin-eilanden. Lekker gezeild, gesnorkeld en veel gezien. Bedankt voor alles en wens jullie goede vaart terug.