Sint Maarten deel 3
Door: Wout
Blijf op de hoogte en volg Jos
10 April 2006 | Nederland, Amsterdam
In deze periode is eerst Jeep op de Kvinna geweest en daarna Annemiek en Sonja.
Jeep was er van 14 tot 31 maart en dat is lang genoeg om wat verder van huis te gaan. We zijn op de BVI, de British Virgin Islands geweest. Dit is misschien wel het mooiste deel van de Carieb. Prachtige eilanden die op zo’n korte afstand van elkaar liggen dat de zee ertussen wel een meer lijkt. We zijn op Virgin Gorda , Tortola en Jost van Dijk geweest. Allemaal prachtige eilanden met de mooiste stranden, vergezichten, ankerbaaien etc.
Aan het einde van deze periode moesten we terug natuurlijk en dat was weer tegen de wind in. Dat is hier altijd een heel gedoe, want afgezien ervan dat aan de wind varen altijd wat moeizamer gaat; hier is het soms een echte worsteling. Zo ook op het tweede deel van onze terugtocht; wind pal tegen, stroom tegen, grote deining uit het noorden en een behoorlijke wind uit het oosten. We hebben het zeilend gedaan, maar de kruishoeken waren niet beter dan ca. 70 graden.
De 31 ste ging Jeep weer naar huis en kwam Annemiek en een paar dagen later Sonja.
Deze keer zijn we naar het mooie en chique St Barth gevaren. We hebben een dag besteed om Gustavia , de hoofdstad, te bezoeken. Mooi en interessant. De dag daarna zijn we in de baai de Colombier blijven liggen. Een prachtig gebied met helder water om te zwemmen en te snorkelen. Op de terugweg naar St.Maarten zijn we bij de eveneeens zeer mooie Roche Creole bij Grand case nog een middagje blijven liggen.
Het was fantastisch dat Annemiek opnieuw aan boord kon komen en we hebben een goede en gezellige week gehad met o.a. ouderwetse kookexperimenten uit de Creoolse keuken maar ook leuke dineetjes in de lokale restaurantjes.
Ik moet dit bericht een beetje kort houden want de tijd is enigszins beperkt. Dat klinkt misschien wel raar, maar ondertussen is Sanne, de dochter van Jos ,aan boord gekomen. Zij zal hier blijven tot 20 april. Daarna gaan we al aan de terugreis denken. Morgenochtend komt opnieuw de monteur aan boord om de reparatie van de motor af te maken, hopelijk.
Tot de volgende keer,
Groet,
Wout & Jos.
10 April 2006 - 22:40
Mirjam 2!:
Terwijl ik m'n berichtje naar jullie verzond, kwam de 2de versie MET FOTOS!
Prachtig!
Nogmaals gegroet; Mirjam -
10 April 2006 - 22:43
Mirjam:
Mirjam
11 Apr 2006 00:37 uur
Lieve Jos en Wout en....SANNE! Fijn weer iets van jullie te vernemen maar.... de eerste keer zonder fotos. Vangen (en eten)jullie nog verse vis??
Lieve Sanne, geniet van de komende tijd, samen met je vader.
Ik blijf in gedachten met jullie meevaren! -
12 April 2006 - 09:25
Leny:
Wat ziet het er heerlijk ontspannen uit allemaal, en dan dat weer! Heerlijk. Nog een goede tijd, die jullie nog rest, nog even genieten! -
12 April 2006 - 11:48
Laura:
nog steeds leuk om de vakantiesfeer te proeven van een afstand,
veel plezier met de nieuwe gasten aan boord,
liefs laura -
13 April 2006 - 10:02
Henk En Roos:
Hoi boordbewoners,
't blijft elke keer weer leuk die berichten van jullie en het volgen van jullie reis.
In Nederland missen jullie niks. koud regen en donker weer ! bah !
2 weekjes geleden zaten we nog even op
Mallorca en dat was tenminste wel lekker, maar ja.... we moeten het hier er maar meedoen.
Leuk dat Sanne er nu ook is ! De wereld reis schiet al weer een beetje op en de terugreis ligt alweer in het verschiet voor jullie.
groetjes ui Gelselaar -
13 April 2006 - 21:21
Mirjam:
Ik wens jullie van harte gezellige paasdagen!
Hier komt wel wat lente-kleur in de tuin, maar ik, en anderen met mij, dragen nog steeds winterkleding!
Lieve groet! -
14 April 2006 - 15:33
Hanneke:
Voor alle drie hele fijne paasdagen en Sanne als je mijn waterschildpad zie, doe hem de groeten. -
18 April 2006 - 15:53
Koos, Jonna, Linda:
fijn te lezen dat bij jullie alles goed gaat. Niet te geloven dat jullie verblijf in dat mooie gebied al bijna om is en de voorbereidingen voor de oversteek al weer beginnen.
Wij sturen jullie de groeten vanuit Risoul waar ik, na al eerder een weekje met Toos te hebben geskied, het seizoen met de meiden afrond.
hartelijke groeten,
Koos, Jon en Linda